Velkou ránou je to i pro klatovského majitele atrakcí Vlastimila Lagrona. „Je to velice špatné, vůbec nevíme, dokdy to potrvá. Naše činnost skončila v polovině října minulého roku a od té doby se nic nevydělávalo,“ řekl klatovský provozovatel atrakcí Vlastimil Lagron, který vůbec nedokáže říct, jak velké ztráty to bude pro něj a jeho kolegy znamenat.

První pouť měli mít v Úhercích a o Velikonocích v Plzni na Doubravce. Počítá, že přijdou o všechny poutě, které se konají v květnu, možná i v červnu a raději ani nechce polemizovat o tom, zda se bude konat velká klatovská pouť.

Společnost Pink Aviation pomohla Klatovské nemocnici a letadlem určeným pro parašutisty jí z Prahy přivezla potřebný zdravotnický materiál.
Místo parašutistů vezlo letadlo potřebné masky pro nemocnici

Nyní už mají všechnu techniku připravenou, atrakce zkontrolované, smlouvy zajištěné a stačí jen vyjet. Přichází tak o jediný výdělek, který mají. „Bohužel jsem pořád doma. Měl jsme jet do Úherců, ale pár dní předtím přišlo nařízení vlády a ani jsme nevyjeli. Nejhorší je, že nemáme žádný příjem na pokrytí nákladů, které jsme měli s přípravou, a určitě nám ani nikdo nic nedá,“ sdělil Lagron.

Nyní už jen čekají, jaká budou další opatření. Lagron soudí,, že by nucená pauza mohla být pro menší provozovatele atrakcí likvidační.

„Je to velice špatné, není žádný výdělek a kolegy, kteří toho mají méně, by to mohlo položit. Uvidíme, jak to bude dál, ale také pro nás to bude velká rána. Peníze už pomalu docházejí,“ dodal Vlastimil Lagron.

Ilustrační foto.
Přes zákaz popíjelo 12 lidí v restauraci na Železnorudsku