V součtu výsledků za čtyři disciplíny, 50 m záchrana modelu, 100 m záchrana modelu s pásem a ploutvemi, 100 m záchranný polohový závod a 150 m s nasazením ploutví a záchranou modelu si vybojovala Karolína Bezpalcová stříbrnou medaili. Dalším úspěšným reprezentantem byl Radek Bytel, který získal rovněž stříbrnou medaili.

Simona Berková si vybojovala 6. místo ve své kategorii a Vojta Štumpf získal 8. místo. Vojta Kanta obsadil 5. místo, kde ale umístění mohly ovlivnit technické potíže s pásem. Jako třešnička na dortu působila Natálie Kantová, která získala zlatou medaili.

„Úspěšnost našeho týmu podtrhlo celkově třetí místo ve štafetách hodnocených ze dvou disciplín, a to čtyři krát 25 m tažení modelu a čtyři krát 25 m záchranářská štafeta. Myslím, že Pobočný spolek Klatovy Vodní záchranné služby Českého červeného kříže má být na koho hrdý a osobně věřím, že tento sice opomíjený, ale velmi fyzicky i psychicky náročný sport má v Klatovech budoucnost,“ uvedl trenér vodních záchranářů Petr Frydrych a dodal: „Jelikož nejsme v utajení, rádi přivítáme i širokou veřejnost na našem tréninku ve středu a v pátek vždy od 18 hodin v krytém plaveckém areálu v Klatovech, kdy jim specifika našeho krásného sportu rádi přiblížíme a ukážeme.“

Ilustrační foto
Okrádají seniory pomocí různých podvodů