U Tajanova se jeden z nich zřítil z posedu a přes veškerou pomoc na místě zemřel. Nepomohl ani přivolaný záchranářský vrtulník.

Neštěstí se stalo v úterý v podvečer. Jeden z myslivců viděl, jak se 63letý Klatovan zřítil z posedu na zem a zůstal pod ním bezvládně ležet. Ihned mu začal dávat první pomoc a s využitím tísňové linky zalarmoval záchranáře. Jenže ani ti už neměli šanci muži život zachránit. „Muž spadl z výšky asi šest metrů. Na místo byla vyslána pozemní i letecká záchranná služba. Muže jsme resuscitovali, ale bohužel neúspěšně," uvedla krajská mluvčí zdravotnické záchranné služby Lenka Ptáčková.

Případem se zabývá i policie, která podle informací Deníku vyloučila, že by za neštěstím mohl stát špatný technický stav posedu, a teď zjišťuje, zda za pád mohla nešťastná náhoda, nebo zda za ním nestojí například zdravotní problémy seniora. „Byla nařízena pitva," potvrdila Dana Ladmanová z klatovské policie.
Rychle se šířící zpráva o tragédii myslivce v regionu zasáhla. „Byl naším členem deset let. Já jsem se o jeho smrti dozvěděl až dnes ráno, ani přesně ještě nevím, co se stalo. Je to pro nás samozřejmě rána. Určitě chceme uctít jeho památku, jen se ještě musíme s pozůstalými domluvit, jakým způsobem," řekl Deníku ve středu předseda Mysliveckého sdružení Tupadly Josef Nejdl.

Podle jednatele Okresního mysliveckého spolku v Klatovech Pavla Martina se takové tragické případy stávají výjimečně. „Občas se stane, že myslivci při výstupu na žebřík praskne špršel nebo ujede noha, výsledkem pak je odřenina či dokonce zlomenina. Ale pád z posedu, který skončil smrtí, to na Klatovsku za posledních deset let nepamatuji. I když pravda je, že v republice se s podobnými neštěstími čas od času setkáváme," řekl Deníku Martin. Dodal, že za stav posedu odpovídá vždy majitel příslušné honitby.