Nejvíce navštěvované a oblíbené jsou Mercandinovy sady, kde vznikl při obnově velký travnatý ovál, který je využíván k posezení a piknikům. Vyžití tam najdou i rodiny s dětmi, přímo u Kolonády jsou houpačky a skluzavka, v zadní části a okolí pak lanové centrum, hřiště na petanque, či fitness prvky pro dospělé. Na rybník se vrátili lodičky a byly zde vybudovány nové schody s molem, nechybí ani posezení. Opravy byly i stezky a cyklostezky. Vše doplňuje lákavé občerstvení, které si lidé pochvalují. Hojně navštěvované jsou tam i různé sportovní či kulturní akce.

V centru města se pak dočkaly úprav Vrchlického a Hostašovy sady, které jsou často využívány lidmi k posezení, studenty z okolních škol k setkávání, či se tam odehrávají různé akce. I zde je proměna výrazná oproti předešlé podobě.

Vystoupení Hany Zagorové a Petra Rezka v Klatovech
Hana Zagorová slaví narozeniny, vzpomeňte na její koncert v Klatovech

V poslední řadě byl obnoven park na Vodojemu - Sady Mistra Jana Husa. I zde jistě Klatované ocení, že je změna patrná na první pohled. Přibylo tam totiž velké množství herních prvků pro děti, po kterých především rodiče z okolí volali. Upravena byla i cestní síť. Trochu vadu na kráse má fakt, že tam nebyla postavena původně plánovaná vyhlídka. Podstavce ale byly využity jinak, stal se z nich stůl na šachy. V rámci rekonstrukce dostal novou podobu i samotný vodojem.

K posezení nové slouží ještě jedno místo v centru města. Nejde sice o park, ale také našlo svoji oblibu. Je jím Divadelní ulice u jezuitského kostela, který rovněž září novotou.