Ve druhém kole výběrového řízení se Radě města Klatov konečně podařilo vybrat vhodnou kandidátku na pozici ředitelky Městského kulturního střediska v Klatovech. Ta nastoupí na post, na kterém byla do letošního roku Hana Haladová.

„Rada vybrala nejvhodnějšího uchazeče na tuto pozici a tím je Věra Schmidová. Členové rady vybírali z více uchazečů, nakonec se většina rady shodla na výběru paní inženýrky Schmidové. Svou roli sehrály i manažerské zkušenosti i profesní dráha," sdělil starosta Klatov Rudolf Salvetr.

Datum nástupu do funkce ještě není jasné. „Termín bude potřeba ještě dojednat. Můj pohled je ten, že by se neměl odkládat," dodal starosta.
Jaké budou první kroky nové ředitelky, se nám zjistit nepodařilo. „Zatím se k tomu nebudu vyjadřovat, dokud nebude vše oficiální," vysvětlila svůj postoj Schmidová.

Ta měla do současné doby na starost komunitní plánování na klatovské radnici, působila jako koordinátorka projektu Zdravé město Klatovy a pořádala i různé akce s ním spojené.

Ve druhém kole výběrového řízení bylo na zmiňovanou pozici deset kandidátů, což je o šestnáct méně než v kole prvním.

Tentokrát ale prý bylo mezi kandidáty více adeptů, kteří by mohli funkci zastávat. „Ve druhém kole se přihlásilo dost kvalitních kandidátů, bylo z čeho vybírat. Byla tam řada těch, kteří se mi jevili jako vhodní. S výběrem, tak jak proběhl, jsem spokojen. Vítězná kandidátka se mi jeví jako člověk, který bude na svém místě. Přesvědčila mě jednak svojí strategií, jednak zkušenostmi, které má z předchozích zaměstnání," sdělil svůj názor jeden z členů rady města Martin Kříž.