Akce se bude konat 31. července na Kolonádě v Klatovech. „Pětadvacet let cvičím a hýbu se, takže je pro mě oslava padesátky jasnou výzvou nesedět někde za stolem plným jídla. Navíc mi za těch 50 let vstoupilo do života tolik lidiček, že bych je těžko dala dohromady. Takže jsem vymyslela 50 km pohybu,“ řekla oslavenkyně.

Ráno na kolo, odpoledne běh

Dopoledne bude ve znamení kola, sraz je v 9 hodin na Kolonádě a pojede se pohodové kolečko 25 km se zastávkou na zmrzlinu. Přes poledne je naplánován oddech, ale na odpoledne se mohou těšit běžci všech úrovní. Půjde o dalších 25 km trasy. Připravena bude trasa 15 km s jedním kopečkem. „Zde předesílám, že poběžíme v partičce, kdo bude chtít závodit a měřit, běží si na vlastní aplikaci. Patnáctka odstartuje ve 13.30 hodin a limit je na ni dvě hodiny. Tady doufám v podporu běžců z Ešus ligy a ze skupiny Rozběháme Klatovy, jsem sice zvyklá běhat sama, ale přece jen,“ sdělila běžkyně.

Štíty stříbrného lva ve Velharticích 2016.
Štíty stříbrného lva letos obsadí celý areál hradu Velhartice, budou i novinky

V 15.30 hodin naváže běh na 8 nebo 5 km. Doběh tratí je plánován do 16.30 hodin, což je zároveň startem na společné 2 km po parku. „Tato trať bude značena barevně zvlášť a doplněna stanovišti, aby ti, kteří přijdou jen ji projít, měli na co pohlédnout. V 17 hodin bouchneme šampíčko,“ poznamenala Zámečníková.

Večer zábava

Odměnu za výkony si pak můžete proměnit na Kolonádě. Zapomenuto nebude ani na děti. Od 19 hodin bude hrát na Kolonádě živá hudba. „Pokud jsem se v posledních 50 letech dotkla vašich životů a něco do nich třeba i vložila, přijďte si se mnou připít,“ pozvala čerstvá padesátnice.