„Část našeho sídliště je už krásná, město zde vybudovalo pěkné hřiště a pískoviště, posezení i houpačky pro děti. Bohužel nyní je tam spíše posezení na smetišti, na houpačkách jsou velké děti a v pískovišti jsou odpadky. O prázdninách na hřišti denně křičí horda výrostků, třeba až do pozdního večera, což se dá i tolerovat, prostě zavřeme okna, ale ten nepořádek je hodně smutný. Údajně tam chodí sbírat odpadky nějaký starší pán,“ uvedla jedna z obyvatelek Podhůrčí, která bydlí v blízkosti hřiště, které se nelíbí ani to, jak se děti k vybavení hřiště chovají, lezou po brance, kterou si pletou s trampolínou a podobně.

Stížnosti zaznamenalo i vedení města, které posílilo dohled městské policie nad podobnými místy. „Podobné je to i na hřišti Pod Nemocnicí a na dalších místech, kde se děti a mládež schází. Stížnosti jsme dostali, proto i na tato místa jezdí častěji městská policie, především po provozní době hřišť,“ sdělil starosta Klatov Rudolf Salvetr.

Pravidelný dohled potvrdil i velitel klatovské městské policie František Kacerovský. „Jezdíme tam každý den. Pokud je už po provozní době, tak děti vykážeme, stejně tak starší mládež, pro kterou není hřiště určené. Co se týče nepořádku, tak na ten dohlíží technické služby města, které objíždí všechna hřiště,“ řekl Kacerovský.

Fenka Easy.
Hledají fenku, která se ztratila u Velhartic