„Pro nás je to pochopitelně velká čest, i když musím říct, že se všichni snažíme, aby se u nás cítil dobře každý host," řekla Deníku provozovatelka hotelu Marcela Barborková.

Hotel už navštívili pracovníci hradní kanceláře. Bylo potřeba vyřešit detaily prezidentova pobytu.

„Ptali se nás, zda si pan prezident smí dát mezi chody cigaretu. U nás se ale v době oběda nekouří, proto jsme se domluvili, že kouřit se bude až po obědě. Žádné jiné speciální požadavky ale prezident nemá," dodala Barborková.

Menu, které v hotelu pro prezidenta připravili, vypadá lákavě. Dá se říct, že to je česká klasika.

„Jako předkrm bude mít paštiku z kachních jater s mandlemi. K té mu upečeme domácí rohlíček. Dále bude mít bramborovou polévku z čerstvé zeleniny s celými hříbky. Hlavní chod je specialita naší šéfové, telecí svíčková pečená na kořenové zelenině s omáčkou plné chuti. K ní budou jako příloha škubánky opečené na sádle. Po obědě dostanou hosté jablečný závin z pivního těsta, přelitý kapkou smetany," řekla šéfkuchařka hotelu Dana Tyr-peklová. „Máme už založenou svíčkovou, jinak budeme vše připravovat až ve čtvrtek. Nervózní zatím nejsem, to možná přijde," dodala.