„V současné době hodně lidí spíše volá, zda mohou přijet, zda máme otevřeno. My ale ještě otevřeno nemáme, stále vyčkáváme,“ řekla provozovatelka kempu v Anníně Jitka Burešová.

Na léto už se jim kapacity plní. Mají totiž stálou klientelu, která se každoročně vrací, a tak si už při odjezdu objednává chatu na příští rok. „Bungalovy jsou už zaplněné. Volné máme ještě chaty s lůžky. Jinak pro stany a karavany rezervace neděláme, to lidé přijedou a vyberou si místo sami,“ uvedla Burešová.

Podle jejích slov zájem o ubytování oproti jiným letům zatím nevzrostl. „Řekla bych, že více lidí bude jezdit s obytnými vozy a karavany, protože budou chtít být ve svém. Ale otázkou je, zda to pokryjí půjčovny,“ dodala Burešová.

Ředitel Městského kulturního střediska v Klatovech Karel Kotěšovec.
Novým ředitelem kultury je Karel Kotěšovec, chystá novinky

FAJN SEZONA

Volná místa na začátek července a konec srpna mají ještě v kempu na Hnačově. Jinak mají zcela zaplněno. „Lidé volají a chtějí objednávat pořád, protože jich většina nechce do zahraničí. Zatím nevíme, jaké budou podmínky pro provoz, takže vyčkáváme. Pokud nebudou žádná velká omezení, tak si myslím, že bude sezona fajn,“ řekla recepční z Hnačova Irena Trnková, která přiznala, že se v kempu obávají, aby nepřišly další zákazy. Doufají však v to, že se vše uvolní a sezona bude bez velkých omezení.

Volno mají i v červnu, protože tam vždy směřovaly děti v rámci školních výletů, které letos nejsou.

VOLNO NA ŠUMAVĚ

Volná místa ještě seženete i na Šumavě, například v kempu v Železné Rudě. „Postupně se u nás kapacity plní, zájem je velký, objednávky chodí každý den. Řekla bych, že zatím je to stejné jako v jiných letech. Očekáváme, že nárůst vypukne v červnu, až se vše více uvolní a lidé budou vědět, co a jak bude,“ informovala recepční Jaroslava Hraničková.

Vyrůstal jsem na Velharticích, nyní se po 15 letech vracím zpět. Rád bych pokračoval v práci svého otce a rozvíjel a posouval památku dál. Jako dítě jsem si nikdy nepředstavoval, že bych kastelána dělal.
Matěj Mejstřík: Kastelán musí být schopen čelit různým výzvám

CHATY PRO SPORTOVCE

Téměř plné chatky už mají v Žihobcích. Zaplňují je každoročně především sportovci. „Máme plánované fotbalové soustředění, ale ještě čekáme, jaká budou opatření. Měli bychom mít ještě i nějaká volná místa – lidé hodně volají, takže těžko říct, jak dlouho bude možné u nás pobyt objednat. Pokud by ale někdo přijel se stanem nebo karavanem, tak by nebyl problém. Pro ty místo máme,“ sdělil za TJ Žihobce Václav Matějovic.