Majitelé investují do lepšího vybavení, lidem nabízejí internet a programy pro děti. Kempy se v posledních letech stále více plní, ale zároveň jsou rekreanti stále více nároční ve svých představách o tuzemské dovolené.

Jedním z příkladů je ATC Annín u Sušice. Kemp nabízí ubytování chatách, srubech a bungalovech. Na milovníky stanování čeká rozlehlá zatravněná plocha . Chloubou kempu jsou zrekonstruované a perfektně udržované toalety a umývárny. Součástí kempu je samozřejmě přírodní koupaliště a pro otužilce je možnost ochlazení v řece, u které kemp stojí.

,,Návštěvníky čeká zmodernizovaná restaurace s terasou a v plánu je ještě dovybavení a modernizace dětského hřiště. Kapacita ubytování se rychle zaplňuje. Největší zájem je o bungalovy se sociálním zařízením“, řekla pracovnice kempu Jitka Doubravová.

V dalším šumavskémkempu Hnačov nabízí ubytování jak chatách, tak i ve vlastních stanech. K dispozici mají ubytovaní celodenní stravování v místní restauraci. K rychlému občerstvení slouží kiosek s širokým sortimentem potravin. Volný čas mohou rodiče s dětmi strávit u vody nebo využít některé ze sportovních hřišť.

,, V letošním roce jsme zmodernizovali sociální zařízení, aby návštěvníci měli větší komfort. Chceme postupně rozšířit i některé služby“, řekla členka zastupitelstva obce Hnačov Veronika Černá.

Jan Sýkora naděloval v Klatovské nemocnici.
Fotbalista Jan Sýkora daroval dětem v Klatovské nemocnici oxymetry