Na semináři Od keře až k espressu měli žáci možnost rozšířit si své vědomosti o kávě od pěstování kávových bobů přes zpracování až po přípravu kávy.
„Pro děti je to zpestření výuky a možnost zdokonalení v oboru. Semináře se účastní žáci 2.B, kteří podle plánu právě kávu a kavárny probírají, i zájemci z dalších tříd. Jsou to tedy opravdu děti, které to zajímá a které získané znalosti a dovednosti snad následně ve svém učebním oboru i dále v praxi využijí,“ řekla Deníku učitelka odborných předmětů Anna Radová. Pětihodinový seminář se skládal z teorie i praxe, při hodinové praktické části si účastníci vyzkoušeli i přípravu různých druhů kávy.

„Formou semináře vlastně vysvětlujeme, co je káva. Pro konzumenty je velmi důležité, aby káva byla připravena správně a to právě žáky hotelových, zemědělských i dalších škol učíme,“ vysvětlil lektor Školy kávy Roberto Trevisan, který seminář vedl.

Seminář o kávě není jediným, který SŠZP svým žákům nabízí. Už příští sobotu se žáci mohou zúčastnit cukrářského semináře, připraveny jsou i další. „Snažíme se dětem zpestřit výuku, přiblížit jim novinky v gastronomii. Protože škola je členem Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, dostáváme nabídky na tyto semináře. Nabídek se snažíme, pokud je to možné, využívat, semináře většinou vedou lektoři, kteří jsou předními odborníky českými i mezinárodními a mohou hodně nabídnout,“ doplnila Radová.