Poměřili síly s ostatními pobočnými spolky Vodní záchranné služby Českého červeného kříže. Navíc byl závod posledním z kvalifikačních na mezinárodní závody v záchranářském sportu Deutschlandpokal v německém Warendorfu a v nizozemském Eindhovenu na Orange Cupu.

„Přípravu na závody jsme začali dva týdny předem, kdy nám to dovolily omezující hygienická opatření. Bohužel klatovský bazén je v rekonstrukci, museli jsme do Domažlic. První trénink byl pro všechny trochu šokem, kdy postupně opět zjišťovali, že tělo má svaly a ty občas bolí,“ uvedl trenér Petr Frydrych.

Ilustrační foto
Za mřížemi skončil muž, který chtěl ženě podpálit auto, pak na ni vytáhl nůž

Zažili ale velká překvapením. V disciplíně 100 m plavání s překážkami se Karolíně Bezpalcové, Natálce Hájkové a Vojtovi Kantovi podařilo zaplavat osobní rekordy. Všichni tři ve druhé disciplíně 100 m tažení modelu s ploutvemi vylepšili svá maxima. Vojta Kanta se dočkal i třetího osobního rekordu v disciplíně 50 m tažení modelu. „Podle nominačních pravidel do reprezentace ČR splnila Karolína Bezpalcová podmínku zaplavání minimálně tří nominačních časů. Dosáhla těchto časů u čtyř disciplín. V konečném vyhodnocení jsme zesmutněli, když jsme zjistili, že u dvou disciplín jí scházelo k bonusovému kvalifikačnímu času méně než jedna vteřina. Vojta dosáhl v tažení modelu s ploutvemi kvalifikačního času. Bohužel mu u dvou dalších, stejně jako Radku Bytlovi, těsně unikly v řádech desetin sekundy další dva nominační časy. Natálka Kantová plavala již v kategorii OPEN, kde prozatím kvalifikační pravidla nebyla zveřejněna, ale její výkony se pohybovaly na hranici jejích maxim,“ zhodnotil trenér.

Třešničkou na dortu byly štafety, kde vybojovali celkové třetí místo, a to v nejstarší a tím pádem nejsilnější kategorii obsazené deseti družstvy. Z ocenění na bednách se radovala Karolína Bezpalcová, a to z celkového 2. místa, Vojta Kanta z 5. místa a Natálka Kantová z ze 4. místa, Radek Bytel obsadil 6. místo a Naty Hájková 9. místo, která se oproti předchozím závodům výrazně posunula.

Navíc byla Karolína nominována do reprezentace ČR. Vojta je třetí náhradník.