„Janina přestala cítit pravou tvář, necítila dotyk, chlad, teplo, prostě nic. Díky tomu jsme si zajistili vyšetření na magnetické rezonanci, kde se prokázalo, že má v hlavě za pravým uchem nezhoubný nádor o průměru 2,5 cm," popsal Janin manžel Lukáš Benda. Poté prodělala několik operací, po kterých ale bohužel skončila na vozíku.

Od doby, kdy se lidé dozvěděli o tom, co se mladé ženě stalo, se uskutečnilo několik akcí na její podporu a pomoc. Šlo o koncerty, cvičení, bazary a podobné akce. „V dnešní uspěchané době jsme si mysleli, že každý člověk se snaží dělat věci jen pro svůj osobní prospěch. Jsme hrozně moc rádi, že to není vůbec pravda a že se najde spousta lidí, kterým není cizí pomoci člověku, který se dostal do obtížné životní situace," řekl Benda, který přiznal, že doufali, že se najde pár známých a přátel, kteří jim budou chtít pomoci. „To, co se však rozpoutalo, je opravdu neskutečné a nikdo z nás nedoufal ani v desetinu z toho, co jsme dostali," svěřil se Janin manžel.

Pokroky

Získané finance rodina využívá na výlohy za léčebné pobyty, které žena absolvuje. A právě díky pořádaným akcím si jich může dovolit více a dělat tak více pokroků. „Ano je to tak, právě díky získaným financím jsem mohla na přelomu listopadu a prosince absolvovat další intenzivní rehabilitaci v Adeli center v Piešťanech na Slovensku. Těchto 14 dní mi pomohlo nabrat nové síly, zpevnit tělo a zlepšit koordinaci pohybů na pravé ruce. Samozřejmě všechna zlepšení teď už jdou velice pomalu, ale dobré znamení je, že to stále má zlepšující se tendenci," seznámila s pokroky Bendová.

Budoucnost a přání

V současné době se moc těší na Vánoce doma se svou rodinou. V roce 2016 ji totiž již od 10. ledna čeká 14denní rehabilitační pobyt v Konstantinových Lázních a celý únor stráví opět v Piešťanech na Slovensku.

O největší přání Ježíškovi si napsal její osmiletý syn – Milý Ježíšku, přeju si, aby byla moje maminka zdravá.