„Ježíškova pošta je otevřena od začátku adventu a lidé si pro razítka mohou přijít do 22. prosince, což je těsně před Vánoci, a poštou mohou dopisy poslat do 20. prosince, abychom je stihli orazítkovat a zaslat zpět,“ informovala pracovnice informačního centra Ivana Vybíralová.

Jako tradičně jsou také nachystána nová razítka, tentokrát je na nich ale jedna změna. „Máme tradiční razítka jako každý rok, ale nedávali jsme tam již rok, takže jsou univerzální. Máme razítka Ježíškovy pošty a ještě jedno se sněhovou vločkou,“ sdělila Ježíškova pomocnice s tím, že lidé si mohou koupit také čokoládičky Ježíškovy pošty.

I když pošta funguje teprve krátce, zájemci už chodí. „Pro dopisy si přišly místní děti i učitelky, které budou psát s žáky společně ve škole. Zatím ještě nezačaly chodit dopisy, ty teprve očekáváme,“ dodala Vybíralová.

Mikulášská nadílka v Železné Rudě.
Železnorudská cukrárna pokračovala v tradici a naděloval tam anděl s Mikulášem

Dopisy Ježíškovi můžete posílat na adresu: ITC – Ježíšova pošta, 1. máje 12, 340 04 Železná Ruda. Můžete je vhodit také do schránky u vánočního stromu v Nýrsku na náměstí.