Deník na návštěvěDeník na návštěvěZdroj: Deník

"Jsme rádi, že můžeme po velmi dlouhé době opět naše Informační centrum otevřít a nabídnout turistům své služby. Návštěvníků je prozatím poskrovnu, velký vliv má jistě i nestálé počasí. V hlavní sezoně se však o návštěvnost nebojíme, odhadujeme, že bude velmi vysoká stejně jako předchozí roky, včetně toho loňského," uvedla za IC Modrava Martina Karlová.

Horažďovická padesátka 2021.
Nejstarší český pochod, kterým je již Horažďovická padesátka, měl rekordní účast

V informačním centru příchozí získají užitečné rady týkající se cyklotras i tras pro pěší, s ohledem na náročnost a délku, podle potřeb a zdatnosti jednotlivých zájemců. "Poradíme, kde naleznou občerstvení či restauraci. Vyhledáme dopravní spojení, předpověď počasí či provozní doby památek a podobně. Podáme také informace týkající se ubytování. Kromě rady nabízíme také velký výběr suvenýrů, pohlednic, map, knih a mnoho dalšího," vyjmenovala Karlová.

Součástí jsou i toalety, včetně toalety pro zdravotně postižené. K dispozici je také volné wifi připojení. "Budete-li mít cestu na Modravu či po okolí, přijeďte se podívat, rádi vás uvítáme. Jsme k dispozici denně," pozvala Karlová.