„Proč k nám zákazníci rádi chodí? Myslím si, že proto, že jsme restaurací rodinného typu s českou domácí kuchyní, uprostřed přírody, a to jen několik minut od Hnačovského rybníka. Snažíme se k zákazníkům chovat mile a přívětivě a děláme vše pro to, aby se jim u nás líbilo a aby jim tu chutnalo. Proto sem kromě stálých zákazníků jezdí často školy v přírodě, tábory, pořádají se tu různé rekondiční pobyty seniorů i sportovní soustředění,“ popisuje svůj podnik majitel vítězné restaurace na Klatovsku Adolf Hanousek. Certifikát Hospůdka roku 2010 mu předal šefredaktor Klatovského deníku Milan Kilián.

„Do soutěže o nejlepší restauraci či pohostinství se mohl přihlásit každý podnik v regionu, který pravidelně odebírá a nebo si předplatil Deník, který je v restauraci k dispozici hostům. O tom, kdo vyhraje, pak rozhodovali sami čtenáři,“ říká vedoucí odbytu Klatovského deníku Jitka Tomanová.

„Já v pohostinství vyrůstal. Rodiče totiž pracovali pod Jednotou v pohostinství a já se pořád motal ve výčepu i v kuchyni. Proto jsem šel v jejich stopách a oboru se vyučil. Od roku 1996 se pak sám věnuji podnikání v pohostinství. Nejdříve jsme měli podniky v nájmu od Jednoty Vimperk a nakonec jsme si pořídili areál zde v Hnačově, kde jsme se usídlili a kde rozvíjíme naše podnikání. Lákáme nejen na dobré pivo, ale i na čtyřicet druhů kávy, z českých jídel pak na regionální kuchyni, ze které zmíním naše speciality dragoun v bramborových plackách či kuřecí prsa plněná jablky s jalovcovou omáčkou. Máme tu i malou ZOO, kterou ocení hlavně rodiny s dětmi,“ pokračuje Hanousek který při slavnostním ceremoniálu neskrýval dojetí. „Moc mě toto ocenění těší. Jsem rád, že si čtenáři vybrali právě náš areál a že ho ocenili jako svůj nejmilejší. Budeme dělat všechno pro to, aby k nám chodili jak stálí štamgasti, tak aby přicházeli další a další, doufejme že spokojení zákazníci,“ dodal majitel restaurace, který potvrdil, že bez pomoci manželky, vrchního, lidí z kuchyně a wellness centra by určitě takovýto úspěch neměli.

„Chodíme sem pravidelně. Vždycky se tu setkáme naše parta kamarádů a prožíváme tady pěkné chvíle. Je tu hezky, mají tu dobré pivo a výtečně tu vaří,“ pochvaluje si jeden z těch, jenž zaslal tomuto areálu v soutěži svůj hlas, a to Václav Trnka. Pět vylosovaných hlasujících pro vítězný podnik obdrželo při akci od Deníku malou pozornost.