Keitel, který hrál v Pulp Fiction, Hanebných panchartech i mnoha dalších známých filmech, a Sands, kterého čeští diváci znají např. z filmů Helena v krabici, Leaving Las Vegas, Nahý oběd nebo Dannyho parťáci 3, přijeli na Šumavu z natáčení v okolí Českého Krumlova. Na Hartmanicku filmaři tráví tři natáčecí dny, od úterý do čtvrtka. „Harvey Keitel, který před třemi týdny dokončil natáčení nového filmu Martina Scorseseho s pracovním názvem „Irishman“, přicestoval do Česka na deset dnů, z nichž polovina je natáčecích,“ informovala Deník za filmaře Alice Titzová. Doplnila, že Keitel hraje ve filmu kněze, Sands se představí v roli zlého sedláka.

Natáčení fllmu Nabarvené ptáče s Harvey Keitelem a Julianem Sandsem.Zdroj: Jan Dobrovský a Jakub Čech

Nabarvené ptáče je třetím celovečerním filmem, pod kterým je Václav Marhoul podepsán coby scenárista, producent a režisér. Čeká ho nelehký úkol převést na filmové plátno světově proslulý román Jerzy Kosińského o útrapách malého židovského chlapce za druhé světové války.

Ve filmu se kromě Keitela a Sandse představí řada známých českých i zahraničních herců, například Stellan Skarsgård (Prolomit vlny, Dobrý Will Hunting, Piráti z Karibiku) a Udo Kier (Epidemic, Armageddon, Blade).

Budova školy ve Velharticích slavila osmdesátku.
FOTOGALERIE: Velhartická škola oslavila osmdesátku