Každou chvíli tak můžete potkat na nějaké túře nebo procházce například Jaroslava Satoranského, Zdeňka Palusgu, Soňu Norisovou a další. Krátí si tak čas mezi natáčením.
„Šumavu znám velice málo, jen z krátkodobých výletů. Teď využívám toho, že právě v této oblasti natáčím, a tak se pokouším více se tady rozhlédnout," řekl Deníku herec Jaroslav Satoranský, který v novém seriálu hraje šéfa kriminálky.

„Vyrážím s manželkou na různé výlety, které vybíráme s ohledem na náš věk, abychom něco viděli a abychom to zvládli. Poznáváme tedy Modravsko, Srní, Kašperskohorsko a Sušicko. Vrátil jsme se sem po několika letech, kdy jsme v této oblasti točili pilotní díl k seriálu Policie Modrava. Je to ale jinak moje první práce s režisérem Soukupem," pokračuje herec Jaroslav Satoranský, který přiznává, že velice dobře zná Klatovy.

„V roce 1977 jsem hrál v kriminálním filmu Sázka na třináctku, kterou v Klatovech tehdy natáčel režisér Dušan Klein. To jsem si zahrál hlavní roli. Spolu se mnou tam hráli třeba Zuzana Cigánová, Rudolf Hrušínský, Bronislav Poloczek, René Přibil a další. Občas do Klatov zavítám i s divadlem. Klatovy mám rád, mám na ně mnoho krásných vzpomínek," dodal Satoranský.
Hlavní postavu nového snímku Policie Modrava hraje Soňa Norisová, která říká, že práce s režisérem Soukupem je velice příjemná. Přesto i ona ve volných chvílích neodolala a vyrazila na pár delších procházek.

Okolí Vydry a soutok Vydry s Křemelnou, Rokyta a další místa obdivují i jiní.

Na Šumavě jsem poprvé. Dostal jsem se sem právě díky natáčení s režisérem Soukupem. Do té doby byla pro mě Šumava a zdejší krajina naprosté tabu. Vyšlápl jsem si na túru, hned jak jsem měl příležitost , a ztratil se. Myslíte si, že mě někdo hledal? Nehledal. Musel jsem si pomoci sám. Trvalo to ale nějakou chvíli. Důležité je nezmatkovat," prozradil svůj zážitek herec Zdeněk Palusga, známý například ze seriálu Vyprávěj a nebo z dabingu.