V současné době se chce hlavně věnovat zvládnutí koronavirové krize. „Ta nyní v našem kraji dosahuje svého vrcholu, a pro mě, jako hejtmanku, každý den, celý den neexistuje a ani nemůže existovat nic jiného,“ uvedla s tím, že nyní má hlavní odpovědnost za obyvatele Plzeňského kraje. „Ti jsou pro mě absolutní a každodenní prioritou. K tomu jsem se všem, kteří mi dali důvěru, zavázala,“ sdělila Mauritzová.

"Díky téměř čtyřem letům ve Sněmovně jsem získala řadu kontaktů a vybudovala řadu vztahů, které mi jako hejtmance při řešení současné krize pomáhají. I díky tomu, jsme se tak například byli schopni dohodnout a získat pro Tachovsko mimořádnou dodávku vakcín. Před Poslaneckou sněmovnou stojí do konce jejího volebního období celá řada důležitých norem, ať již volební zákon, novela stavebního zákona a další. V současné situaci bych se jim nemohla dostatečně věnovat," uzavřela.

Mauritzová byla poslankyní čtyři roky, ve sněmovně ji nahradí současný náměstek plzeňského primátora Pavel Šindelář (ODS).

Policejní namátkové kontroly
PODÍVEJTE SE: Hranice mezi okresy už hlídají společně s policisty i vojáci