Šestnáct čtyřčlenných týmů reprezentovalo své školy ve dvou kategoriích, 10 až 12 let a 13 až 16 let.

„Jde o takové vyvrcholení dopravní výchovy na základních školách. Děti soutěží ve čtyřech disciplínách. Součástmi jsou test z pravidel provozu na pozemních komunikacích stejný jako v autoškole, pak je to jízda podle pravidel, kterou kontrolují dopravní policisté, jízda zručnosti a poskytování první pomoci," popsal soutěž za organizátory koordinátor BESIP pro Plzeňský kraj Václav Ircing.

Vítězové okresního kola v obou kategoriích postoupili do krajského kola, které se bude konat koncem května v Plzni a Melchiorově Huti. „Pokud by se jim podařilo zvítězit i tam, postoupí do celostátního kola, které bude letos v Chomutově a v Kadani. Postoupit pak mohou i do mezinárodního kola, které bude v září ve Vídni," dodal Ircing.

Na okresní kolo do Klatov dorazili i zástupci základní školy v Předslavi. „Zatím je to dobré, nejhorší byla asi zdravověda," popsal své dojmy předslavský páťák Daniel Fleisig. „Já mám největší strach asi z jízdy zručnosti. Ale jinak se mi tu docela líbí," řekla Deníku jeho spolužačka a zároveň sestřenice Eliška Fleisigová.
V kategorii do 12 let skončili nakonec Předslavští na pátém místě. Do krajského kola postoupili vítězní školáci z Vrhavče, druhý skončil tým klatovské „Masaryčky" a třetí byli školáci z Janovic nad Úhlavou. V kategorii starších dětí zvítězil tým Masarykovy základní školy Klatovy, druzí byli školáci z Měčína a třetí skončil tým Základní školy Horažďovice, Komenského ulice.