„Jde o přehlídku volnočasových aktivit, které nabízí v Klatovech různé organizace. Na akci se kromě nás podílí Sokol Klatovy, Městské kulturní středisko Klatovy, Bowle 09 – první petanque klub Klatovy, pionýrská skupina Tuláci, junáci ze střediska Královák, Český červený kříž Klatovy a další," informoval ředitel DDM Klatovy Tomáš Kovanda.

Pro děti bylo připraveno celkem 17 nejrůznějších stanovišť. Vyzkoušet si mohly jízdu na raftech, lezení po lanech, sumo, hru petanque, zahrát si deskové hry, navštívit výtvarnou dílnu a podobně.


Na akci nechyběl ani doprovodný program, během kterého se představily mažoretky, tanečnice Mini Dolls a dále bylo k vidění vystoupení dětí s flétničkami a ukázka street dance a break dance. Program zpestřili také Annaburští šermíři.


Chlapcům se nejvíce líbila jízda na raftu. „Bylo to super. Seděl jsem v tom poprvé. Asi přemluvím rodiče, abychom na něco takového také jeli," byl z jízdy nadšený desetiletý Lukáš Janda.


Děvčata se naopak zhlédla v mažoretkách. Nejvíce je okouzlily šaty. „Mně se moc líbily mažoretky. Měly krásné oblečení. Také bych chtěla být mažoretkou," svěřila se sedmiletá Petra Machová.


Díky slunečnému počasí se děti i s rodiči do parku jen hrnuly. Zahrát si a vyzkoušet něco nového přišly také základní a mateřské školy nejen z Klatov, ale i okolí. „Jsme s návštěvností velmi spokojeni. Jen do 12 hodin bylo vydáno 500 lístků, takže jsme museli přitiskávat, protože jsme jich měli na celý den připraveno jen 700," dodal Kovanda.