„Jde o zkušební akci, protože nevíme, zda se ujme nebo ne. Myšlenkou akce je, poznat podniky, ve kterých někteří lidé ještě nebyli. Je to hlavně o tom, pobavit se s přáteli, seznámit se s podniky, poznat, jak to v nich vypadá, případně zbořit i mýty, že některá hospoda je pajzl a přitom je tomu jinak," uvedl jeden z organizátorů Petr Volmut.

Nápad, uspořádat tuto akci, vznikl zhruba před rokem a půl. „Jednou jsme seděli a říkali jsme si, kolik podniků je vůbec v Klatovech. Napadlo nás, kolik jich asi tak může člověk obejít za jeden den. Tak jsme se rozhodli to zkusit a přizvat k tomu i další lidi. Hospod jsme napočítali necelých šedesát, takže se máme na co těšit," řekl Volmut.

Akce se účastnily týmy, které si na startu na náměstí vyzvedly seznam hospod. V každé, do které zavítaly a daly si nějaký drink, dostaly razítko nebo podpis jako potvrzení, že tam byly. „Nepředpokládám, že by někdo obešel všechny hospody, ale můj tip je tak 25," poznamenal organizátor.

Jedním z týmů byl ČS PETRA. „Myšlenka akce se nám líbí, proto jsme se také přihlásili. Vůbec jsme netušili, že je tady tolik hospod a ani nepředpokládáme, že bychom všechny obešli. Podniky, které neznáme, budeme hledat, máme na to i GPS," sdělila Pavla Hendrichová za svůj tým.

Podle organizátorů i účastníků se pilotní akce ujala, takže je možné, že se bude opakovat. „Jsem moc spokojený. Všichni to komentují pozitivně, takže si myslím, že se to povedlo. Nakonec se k nám přidalo 62 lidí, což je paráda. Maximum hospod, které jeden z týmů obešel, bylo 45. Jinak se to pohybovalo od 12 do 25," zhodnotil Volmut.

Nejvíce podniků obešly týmy Drunk and Alone – 45, Rumové víly 31 a Gang Medvídka Pů 30.