Policisté na Klatovsku se zapojili do celorepublikového preventivního projektu „Zebra se za Tebe nerozhlédne", který se koná v tomto týdnu. Klatovští policisté se zaměřili na přechody v blízkosti škol. „Pro letošní jarní období zvyšují policisté dohled u základních škol v ranních i odpoledních hodinách," řekla Deníku mluvčí klatovské policie Dana Ladmanová s tím, že preventivní aktivitou chtějí policisté omezit a snížit počet dopravních nehod s účastí nezletilých chodců.

Při akci vysvětlovali dětem správné přecházení po vyznačených přechodech pro chodce. „Děti byly policisty informováni o akci a o pohybu na komunikacích a chodnících. Děvčata a chlapci od policistů obdrželi reflexní pásky, které mají nosit na oblečení při chůzi i při jízdě na jízdním kole za zhoršené viditelnosti, ale i další předměty," dodala Ladmanová.

Cílem těchto preventivních aktivit je podle ní přispívat k tomu, aby si všichni účastníci provozu uvědomili, že se podílejí na bezpečnosti silničního provozu. „Svým chováním a jednáním mohou ovlivnit, že dopravní nehodovost bude stále klesat, a tím se budou snižovat následky dopravních nehod. A to nejen materiální škody, ale i počty zraněných a usmrcených osob při těchto nehodách," dodala mluvčí.