„Během prohlídky se návštěvníci seznámili s průřezem módy od secese přes retro, první republiku až do dnešní módy, která je rovněž inspirována secesí. Zájem o prohlídky byl veliký, měli jsme vždy plno,“ uvedla kastelánka zámku v Chudenicích Miroslava Žáková.

Lidé zhlédli také módní přehlídku společenských šatů, nakoukli do šatníků babiček a hned na počátku prohlídky byli svědky svléknutí pana hraběte a paní hraběnky až do negližé. „Byla to velmi zajímavá prohlídka. Líbí se mi, že tady prohlídky nejsou stále stejné. Že je tady často prohlídka doplněna něčím novým, a to si myslím lidi láká mnohem více, než klasické prohlídky. Alespoň u mě to tak je,. Přiznám se, že jsem sem začala jezdit nedávno, protože jsem ani netušila, že je tenhle zámek tak krásný. Jinak jezdím také ráda třeba na Kašperk nebo do Velhartic,“ řekla jedna z návštěvnic Renata Dolejšová.

VÝSTAVY

Kromě prohlídek jsou na zámku k vidění i tři výstavy. V podzemí se můžete seznámit se skřítky a strašidly, kteří tam budou pobývat až do 31. října. Kromě nich si můžete prohlédnout výstavu tamního včelařského spolku k 110. výročí a výstavu Zlatý věk obor – historie obornictví v Čechách, která představuje na šestnácti panelech historii obor a obornictví ve světě a v českých zemích, typické stavby v oborách a používané lovecké techniky. Hlavní část výstavy prezentuje vybrané lokality, které patří mezi nejzajímavější historické obory v Čechách.

Díky pestrému programu, který zámek v Chudenicích nabízí, tam rapidně stoupá i návštěvnost. „V loňském roce jsme měli v dubnu návštěvnost 247 lidí a letos už 834,“ vyčíslila Žáková.

Majáles Gymnázia Sušice 2016.
Ostrov Santos ožije majálesem