„Turistickou sezonu jsme jako vždy zahájili pochodem Májové toulky, který vedl více než sto účastníků na dvanáctikilometrovou trasu okolo Zaječího vrchu. V rámci koncertů jsme začali letos svižněji, kdy zahrála skupina Pepeto. Vystřídaly se dětské skupiny se svými představeními. Součástí byly i další aktivity a za zvýhodněné vstupné byly přístupné památky,“ uvedla vedoucí odboru školství, kultury a cestovního ruchu klatovské radnice Alena Kunešová.

K vidění byla také show na kole Jana Sladkého, která byla ale předčasně ukončena kvůli prudkému dešti, i tak ale předvedl nějaké své triky.

Vrcholem celé akce byl koncert Marty Jandové, který si přišly na náměstí poslechnout stovky lidí. Neodradil je ani déšť. „Váhala jsem, jestli mám jít, protože celý den pršelo, ale nelituji toho. Marta je skvělá zpěvačka, bylo to pěkné,“ řekla jedna z divaček Tereza Pavlíková.

Na turisty, kteří zavítají do Klatov, čeká mnoho míst, kam mohou zavítat. „K atraktivitě Klatov zajisté přispěly upravené parky, které si mohou lidé projít. Návštěvníci si také pochvalují rozšířenou expozici katakomb a stále se obměňující výstavy v pavilonu skla,“ sdělila Kunešová a dodala, že se už je také v prodeji nový kalendář města na rok 2020.

Narozeniny Karla IV. ve Velharticích.
PODÍVEJTE SE: Ve Velharticích slavil Karel IV. narozeniny