Milovníkům houbaření tam zároveň zodpoví zkušení mykologové různé otázky.

„Máme otevřeno teprve tři hodiny a už tu máme zhruba 220 druhů. Je reálné, že další budou přibývat, a to především v sobotu, kdy je volný den. Takže přepokládám, že ráno přinesou své úlovky jak mykologové, tak veřejnost," řekl Deníku jeden z organizátorů výstavy Svatopluk Ján, podle něhož je některé houby nutné během třídenní výstavy obměňovat, neboť jim neprospívá skleníkový efekt ani klimatizace v atriu KD.
Výstava hned od svého pátečního otevření lákala děti i dospělé. „Houbařím velmi rád ,ale občas tápu, co jsem vlastně našel, takže jsem se sem přišel tak trošku vzdělat," smál se Pavel Novotný z Klatovska.

Na výstavě je na co se dívat. „Někdo, jehož jméno ani neznáme, nám sem přinesl velmi vzácný rosolovec červený, obdobně se sem stylem „položil a odešel" dostala dřevomorka domácí. Za vidění stojí i nejjedovatější houba na světě – muchomůrka zelená – a mnohé další vystavené kusy," láká Ján. Spolu se stejnojmenným kolegou Holcem je příchozím připraven zodpovědět i různé mykologické dotazy. Výstava, na níž můžete zhlédnout i řadu obrazů s houbovou tematikou, je v sobotu otevřena od 9 do 17 hodin a v neděli od 9 do 12 hodin.