„Je to už devátý ročník. Je na každém, jakou cestu přes lávku zvolí. Někdo jde, někdo jede na kole, někdo dokonce na motorce. Je to libovolné. Nejde o čas, nejde o to, dostat se na druhou stranu, ale pobavit lidi," vysvětlil filozofii akce jeden z organizátorů Václav Kovanda.

„Je to recese, legrace. Jde o to, aby se o pouti lidé sešli a pobavili se," potvrdil bolešinský starosta Josef Sommer. Soutěžící se podle toho řídili.

„Poprvé jsem běžela vloni, a to v minišatech. To se mamince nelíbilo, tak jsme si letos vzala kostým. Vloni jsem do rybníka nespadla, ale letos se těším, že se mi to podaří. Jde přece o srandu, aby se lidi pobavili, člověk si musí udělat srandu sám ze sebe," uvedla Jana Čížková z Bolešin, která představovala havajskou tanečnici. Kromě ní byli k vidění i třeba syrský uprchlík, arabský terorista, opravdu neortodoxní Sněhurka či odvážlivec na pionýru.

Podobná akce se bude konat v Chanovicích. Tam je přejezd místního rybníka Ohrada po dřevěné lávce na programu poslední červencový den od 13 hodin.