„Já jsem byla s bratrem a sestrou pět let v dětském domově v Žíchovci. Jenže před rokem nás rozdělili a já jsem šla sem do Kašperských Hor. Tady jsem si našla kluka, a to na vážno. Před měsícem, 11. května, se nám narodil syn Štefan," řekla Deníku Eliška.

„Původně měla být nejprve svatba a poté porod, ale vzhledem k soudním průtahům, neboť Elišce je teprve 17 let, a tak musela mít soudní souhlas, se to nestihlo," řekla Deníku ředitelka DD Marie Kučerová, podle níž je svatba v jejich dětském domově v posledních letech velkou výjimkou. „Teď to ale bylo nutné, protože by jinak musela i s dítětem zůstat u nás v dětském domově. Vzhledem k tomu, že tatínek dítěte, který je zaměstnancem zdejších technických služeb, je mimo dětský domov, má Elišku rád a chce se starat o ni i o dítě, tak je optimální variantou, že budou spolu žít ve společném bytě. Dostali sociální byt tady v Kašperských Horách," uvedla Kučerová.

Přípravy na svatbu byly náročné, i když se zapojili dětští i dospělí obyvatelé domova. Své sehrály i finanční problémy, ale vše se zdárně podařilo vyřešit. „Dívka má určité finanční prostředky, protože bere sirotčí důchod po mamince, ale nikdo je nemůže použít, dokud nebude zletilá. Tak jsme se snažili získat sponzory na vše, co se dalo. Například šaty nám věnovala paní z Prahy, podobné to bylo s kadeřníkem a tak dále," doplnila Kučerová.

Při příležitosti svatby dětský domov Elišce navíc věnoval finanční příspěvek, za který si s manželem Štefanem pořídili novou ledničku a pračku, a od nadace Dejme dětem šanci dostala věcnou výbavu do domácnosti v hodnotě bezmála šestnácti tisíc korun. Z darů měla nelíčenou radost, když ji redaktor Deníku spolu s ředitelkou DD Kučerovou navštívili v jejím novém bytě, hned se spotřebiči pochlubila.

I když se vdávala už v sedmnácti, ničeho nelituje. „Byla jsem hodně nervózní, ale moc mi pomohli v dětském domově. Svatba se mi líbila a věřím, že nám to bude klapat," dodala Eliška, které všechny děti z domova sepsaly blahopřání a některé ji provázely i na svatbě.