Výtěžek z akce je určen na podporu útulku pro zatoulané a opuštěné psy v Klatovech.

Festivalu se zúčastnily skoro dvě stovky lidí. Na vstupném a prodeji drobných suvenýrů se podařilo vybrat téměř 15 tisíc korun. Návštěvníkům zdarma zahrály kapely Strip Dolls, No Esc Ape, Brenda 5 a UG strýčkova zahrádka.

„Lidé dokázali, že jim osud pejsků není lhostejný, že berou na vědomí přítomnost a služby klatovského útulku. Nás jako pořádající kapelu to opravdu potěšilo," řekl Deníku Pavel Kindelmann z pořádající kapely Infinito.

Radost z úspěchu benefiční akce měl také ředitel Technických služeb města Klatov, pod které psí útulek patří, Peter Pošefka. „Chtěl bych poděkovat skupině mladých lidí, kteří zorganizovali a uskutečnili koncert pro pejsky v našem útulku. V dnešní hektické době, kdy se na mladé lidi nahlíží spíše jako na ty, které zajímají pouze počítače, mne osobně tímto činem utvrdili v tom, že jim nejsou lhostejné i jiné věci kolem nich," uvedl Pošefka.

Že se pořádají různé bazary, sbírky a charitativní akce pro lidi, to už je podle ředitele prý běžné, ale že někdo chce pomoci i těm, kteří si o to neumí sami říct, je podle Pošefky úžasné. „Děkuji organizátorům, vystupujícím skupinám, všem návštěvníkům, kteří tuto akci přišli podpořit, a všem, kteří se jakkoliv na tomto projektu podíleli. Děkuji za sebe, ale především za všechny pejsky v klatovském útulku," dodal s nadšením Pošefka.