Snoubenci Jitka Kratochvílová a Jan Havlíček měli již vloni při plánování svatby jasno, že ji chtějí mít venku v přírodě. Jejich první rande se před časem odehrálo na Kolonádě a tak se tam byli ještě v zimě podívat a zalíbilo se jim natolik, že oznámili rodičům: „Ano, to je to místo, kde chceme mít svatbu.“ Nadšen z toho byl především otec ženicha Zdeněk Havlíček, protože bydlel vzadu za budovou restaurace. Když vyrostl a s rodiči se přestěhoval na druhou stranu Klatov, chodil každou sobotu dopoledne s tatínkem na povinnou procházku do parku i k jezírku. Vzpomínal, jak se tam učil poznávat ptáky, keře a stromy a na ostrůvku jezírka sbírali hřiby.

Nové sportovní hřiště pro volnočasové aktivity v Pačejově.
FOTOGALERIE: Děti dostaly dárek – nové hřiště

„Volba našich mladých byla šťastná. Do data jejich svatebního dne Kolonáda prokoukla, park je krásný, upravený a čistý. V restauraci domluvili občerstvení pro svatební hosty, děti si po čas fotografování novomanželů hrály na přilehlém hřišti. A když po svatebním obřadu opět pustili vodotrysky, bylo to velmi hezké,“ řekl otec ženicha.

V parku se líbilo i matce nevěsty. „Myslím, že Kolonáda v Klatovech se stane oblíbeným a vyhledávaným místem mnoha párů ke svatebnímu obřadu. A ty fotografie novomanželů zpod zeleného platanu nebo od jezírka jsou velmi hezké,“ sdělila Eva Kratochvílová.