„Program se uskutečnil v rámci projektu Po stopách Karla IV. a jde o česko-bavorský projekt jehož hlavním partnerem je město Kašperské Hory. Měli jsme zde několik skupin historického šermu a tance, lidé si vyzkoušeli rýžování zlata, středověké psaní, střelbu z luku a podobně. Součástí byla i přehlídka středověkého odívání,“ uvedl k programu kastelán hradu Zděnek Svoboda.

SDH Klenová slavil v sobotu 6. května 115. výročí založení. Současně se tam konaly oslavy svatého Floriána.
FOTO, VIDEO: Na Klenové slavili hasiči 115. výročí

Lidé si program užívali. „Návštěvu Kašperku máme vždy spojenou s hezkou procházkou. Trochu nás tedy mrzí, že jsme nešli už v sobotu, protože dneska je počasí všelijaké, ale i tak je to tady moc hezké. Vždy se program tady líbí, hlavně jak se z nádvoří dál rozhlédnout daleko do kraje. Mám to tady ráda,“ řekla jedna z návštěvnic Zuzana Bárová, která ale přeci jen malou chybu našla: „Trochu mi vadí, že se stojí poměrně dlouho u stánku, možná by to chtělo tam dát více lidí,“ podotkla Bárová.

Na hrad zavítaly stovky lidí. „Návštěvnost akce byla velká. Myslím, že i větší než vloni. Jen na samotné prohlídky šlo každý den okolo čtyř set lidí. Mnozí ale šli jen na nádvoří. Bohužel v neděli odpoledne vše překazilo počasí, takže jsme museli program ukončit dříve, než jsme plánovali,“ uzavřel Svoboda.