„Letos pořádáme už osmý ročník této akce. Pořádá ji jako tradičně Klub přátel Klatovska spolu s dobrovolníky z řad rodičů. Startujeme u zadního vchodu Základní školy v Tolstého ulici v Klatovech a konec cesty je v areálu kostela sv. Anny na klatovské Hůrce. Stanoviště máme po celé Hůrce, trasa měří asi kilometr. Zvládají ji i malé děti. Na prvním stanovišti na děti čeká bába s nůší. Děti u ní dostanou buchtu, aby měly dost sil na další cestu. Na každém stanovišti děti plní úkoly. Úkoly jsou jednoduché, mělo by je zvládnout každé děcko. Na konci na děti čeká malé peklo a čert," řekl organizátor akce Martin Kříž.

Rodiče i děti, kteří čekali na start cesty, se na ni těšili. „Byli jsme tu už minulý rok, malá se letoš těší, od rána mě popoháněla, abychom už šly. Letos prý nebude bát ani čerta," řekla se smíchem jedna z čekajících maminek Lenka Hradecká z Klatovska.

„Já jsem tady nikdy nebyla, letos jdu poprvé a vzala jsem s sebou maminku. Těším se, až si budu smět opéct párek," těšila se na cestu čtyřletá Adélka Mužíková z Klatov.

Spokojenost s akcí neskrýval hlavní organizátor Martin Kříž. „Je čas začít připravovat další ročník, který chceme určitě uskutečnit. Už se nám hlásí dobrovolníci, kteří zajistí stanoviště. Uvítáme každého, kdo přiloží ruku k dílu," uzavřel Kříž.