„První sraz jsme pořádali v kempu Rual a již s druhým srazem jsme se přestěhovali do Běšin, kde jsme dodnes. V letošním roce se na sraz sjelo 202 škodovek a závodu se zúčastnilo 86 posádek," uvedl organizátor Roman Schavel.

Do Běšin se vydal také Marek Toman z Vícenic. „Jsem na srazu druhým rokem. Auto jsme dodělali v podstatě až letos a podívat jsme se byli už vloni. Jsem tady s klasickou Škodou Felicia 1.3, motor nemá nijak upravený, akorát je snížená hlava, jsou tam nové svíčky. Na srazu je to super. Jezdíme se dívat i na rallye a tady na srazu pojedeme, těšíme se na Čínovský okruh. Netrénovali jsme, jen včera byly seznamovačky," řekl Toman.

Na srazu byl představen kalendář ŠKODAteamu na rok 2017. Součástí byla i autogramiáda s úřadující Dívkou ŠKODAteamu Šárkou Lisovou. Ani to ale nebylo vše. „Vybrali jsme nejhezčí vozy srazu v 13 kategoriích, hledali jsme nejhlasitější aparaturu a výfuk a manuálně nejzručnějšího škodováka a škodovačku. V sobotu odstartoval závod o pohár ŠKODAteamu, který se skládal ze čtyř rychlostních zkoušek, po dvou na Čínovském okruh a Korábu. Kromě jednoho nezvládnutí retarderu dámskou posádkou byl na trati klid a vše probíhalo hladce. V absolutním pořadí na prvním místě skončil Jiří Terš z Tajanova s vozem Škoda Felicia, na druhém místě Václav Hlavatý ze Strakonicka se Škodou 100 a na třetí příčce se umístil Lukáš Daněk z Vejprnic se Škodou 130 LR," sdělil Schavel.

Třicátý sraz a oslavy 15 let existence ŠKODAteamu byly zakončeny pouštěním lampionů štěstí a zábavou s kapelou Snikers, se kterou před 15 lety srazy začínaly.