„Klub seniorů má nyní daleko větší společenskou místnost, než jakou měl původně. Sice tam měli více „kumbálků", ale tady mají dvě prostornější klubovničky, které jsou světlé," uvedla ředitelka Městského ústavu sociálních služeb Klatovy, pod který Klub seniorů spadá, Alena Kleinerová.

Nadšeni jsou také samotní senioři, kteří se v klubu scházejí už 26 let. „Největším přínosem je pro nás bezbariérový přístup. Lidé už jsou starší, někteří špatně chodí, proto se i báli, že se nedostanou do klubu, kam se muselo po schodech. Teď ale musím poděkovat paní ředitelce i městu, že se o nás skvěle starají a máme takové krásné prostředí. Jsme rádi, že si povšimli, že už pro nás chození po schodech bylo trochu náročné a udělali pro nás tohle," řekla vedoucí klubu Věra Heřmánková.

Klub seniorů se nachází v budově č. 208 v Plánické ulici, kde dříve bývala lékárna. Budova byla zcela zateplena, což vyšlo na 20,3 milionu korun, na což město získalo dotaci ve výši 16 milionů korun. Stavební úpravy vnitřních prostor stály 6,6 milionu korun. V suterénu navíc vznikly dvě odborné učebny pro základní školu, kuchyně a dílna.