„V parku se prolínají jednotlivé etapy jeho revitalizace. Na podzim jsme nebyli spokojeni s dokončením mlatových cest a centrálního zeleného parteru a další části trávníků. Tyto práce nyní dodavatelská firma musí postupně dokončit, nutno dodat, že již po termínu,“ uvedl místostarosta Klatov Václav Chroust.

Velká cena města Klatov 2017
FOTOGALERIE: Atletický stadion pod Hůrkou patřil Velké ceně Klatov

Další dodavatel nyní dokončil dětské hřiště, finišuje s pracemi na přístavišti a během června má osadit i takzvanou plovoucí fontánu do rybníka v parku. I tento dodavatel bojuje s termínem dokončení. „To, že v posledních týdnech více pršelo, nemůžeme ale brát jako argument. Březen, kdy měly jeho práce začít, byl naopak z hlediska počasí příznivý,“ podotkl Chroust.

Kromě těchto prací se připravuje projektová dokumentace na obnovu trávníků, mlatových stezek a cyklostezky v zadní části parku, včetně i tzv. „cesty v korunách stromů.“ „Tyto práce budou provedeny v příštím roce. Věříme, že se nám tak podaří v příštím roce dokončit sanaci parku, čili uvedení parku do jeho původní krásy, jak jsme ji před léty slíbili,“ dodal místostarosta.

Děti ze školek v Kašperských Horách a v Grafenau společně vyzdobily stromy v parčíku naproti kašperskohorské základní škole.
OBRAZEM: Kašperskohorské děti se setkaly s německými kamarády

S novým hřištěm, které v parku chybělo, jsou lidé víceméně spokojeni. „Čekala jsem, že bude hřiště větší, ale je dobře, že je tady alespoň takovéhle. Patří to sem,“ řekla jedna z maminek, která si právě na hřišti hrála se svým dítětem.

Chlapci a děvčata si tam nyní mohou dovádět na houpačkách, houpacím kruhu a skluzavce.