„Začali jsme spolupracovat se školkou a děti s učitelkami se k nám chodí podívat i do výuky. Ukazovali jsme jim stolování a připravili jsme ukázku degustace. Poté nás paní učitelka ze školky požádala, že dělají pravidelná setkání s rodiči, tak jestli bychom ho mohli udělat u nás. Jelikož jde o školku, která se zajímá o zdravé stravování, tak se vše od toho odvíjelo," uvedla učitelka odborného výcviku Miroslava Pítrová.
Malí návštěvníci se svými rodiči zaplnili celou místnost. „Počet příchozích nás trochu zaskočil, ale doufám, že vše zvládneme a pro příště budeme o to více nachystaní," podotkla Pítrová.

Po zahájení setkání byli pro všechny připraveny ochutnávky. „Dělali jsme samé zdravé pomazánky, a to z cizrny, z kořenové zeleniny, z cottage sýru a z červené řepy. Vše jsme volili do zimní či jarní sezony, abychom ukázali zásadu, která se vrací zpět, že máme jíst lokálně a sezonně, což dříve byla nutnost, protože nic jiného nebylo," uzavřela Pítrová.

Poté si děti zkusily poskládat ubrousky a společně s rodiči si prohlédly kuchyni, která je asi nejvíce lákala.

„Děláme tato setkání, abychom děti vedly ke zdravé stravě, což je důležité a jsme rádi, že se jim to líbí," sdělil ředitel školy Vladislav Smolík.
Spolupráce se školkou začala v rámci dne otevřených dveří střední školy. „Škola nás pozvala, abychom se přišli podívat, a učitelky ze třídy, která je zapojená do projektu Zdravá mateřská škola, se seznámily s paní Pítrovou. Tím vše začalo. Jsme rádi, že se sem můžeme chodit s dětmi podívat a poznávat něco nového," řekla vedoucí MŠ Národních mučedníků Jiřina Krůsová.