Soutěžit se bude v osmi kategoriích.

Počátky výstavy spadají do roku 1975. „Tehdy se parta lidí v hospodě dohadovala, kdo má lepší okurky a zavařeniny a z toho vznikl nápad uspořádat výstavu, na kterou se donesly právě vzorky nakládaných okurek a zavařenin. Další rok přibyly bábovky a štrůdly, a pak už se to rozjelo,” popsala začátky akce myslívská starostka Marie Pícková.

V současnosti se koná Ex Myslív jednou za dva roky, na posledním ročníku v říjnu 2009 se sešlo více než 450 návštěvníků a zhruba 150 soutěžních pokrmů. „Až na výjimky se účastní vlastně celá vesnice, řada lidí přijíždí samozřejmě i z okolí, z Milčic, Nehodiva, Loužné,” doplnila starostka.
Letošní Ex Myslív začíná v sobotu ve 14 hodin v myslívském kulturním domě. Soutěžit se bude v kategoriích ovoce a zelenina, vepřové maso, drůbež, zvěřina a králíci, ryby, studená kuchyně, cukrářské výrobky a medové pečivo,. Všechny soutěžní výrobky a příspěvky od sponzorů budou na závěr slosovány v tombole.

Součástí akce bude i výstava fotografií a prodej výrobků klientů Denního stacionáře Diakonie CČE z Klatov. „Půjde o výstavu fotografií Marie Dajčové, které zachycují okolí Myslíva,” upřesnila Pícková.