Originální hodiny vyrobil Ondřej Milota ze Sušice. „Vytvořit něco k výročí 30 let od sametové revoluce mě napadlo, když jsem při tůrách v místech, kde procházela železná opona, nacházel kusy jejích zbytků. Posbíral jsem náboje, část ostnatého drátu a kus původního dřeva. Věděl jsem, že kamarád Ondra Milota dělá krásné nástěnné hodiny z kusů dřeva a pryskyřice, a tak jsem za ním přišel s nápadem udělat hodiny, které budou symbolizovat čas, díky kterému můžeme chodit nejen po Šumavě,“ seznámil s nápadem Brož.

Milota nápad uvítal a vznikly tak originální hodiny, jež se podařily vydražit za krásnou cenu, která pomůže nemocnému Kubíkovi Ducháčovi na další léčbu.

Z částky je překvapený i tvůrce myšlenky. „Jsem nadšený. Nikdo z nás tohle nečekal a jsme rádi, kolik lidí se do dražby zapojilo. Chtěli bychom všem moc poděkovat. Už brzo předáme výtěžek rodině Kubíka,“ řekl Brož.

IZABEL KADLECOVÁ z Klatov se narodila v klatovské porodnici 6. listopadu v 18.06 hodin (3240 g, 48 cm). Rodiče Pavlína a Lukáš věděli předem, že čekají holčičku, kterou přivítali na porodním sále společně. Ze sestřičky má radost i Maxim (13), Alex (12), R
Miminkem týdne je Izabel