Zahájení příjmu rezervací bude od středy 22. července od 6 hodin, a to po telefonním čísle 602 533 691 (pracovní dny 6 - 18 hodin) nebo osobně v pokladně (č. 5) v budově Centrálního autobusového nádraží v Plzni, Husova 60.

„Dostupná Šumava umožňuje osobám v důchodového věku a zájemcům s omezenou pohyblivostí navštívit formou autobusového zájezdu zajímavá místa na území NP Šumava,“ informoval Zbyněk Hupák z ČSAD autobusy Plzeň. Dodal, že zájezdy se konají mimo hlavní turistickou sezónu v měsících září a říjen (1. 9. - 29. 10. 2020; 27 termínů).

V letošním roce se bude jezdit po stejných trasách a místech jako v loňském roce. Navštívíme místa jako kostely v Dobré Vodě a Hůrkách, jezero Laka, Enviromentální středisko Špičák, Pancíř s rozhlednou, bývalou hájovnu Nový Brunst či meandry Křemelné a bývalou vesnici Zhůří u Kepel.

Ilustrační foto
Cestovky v kraji: zájezdy se neprodávají, lidé se bojí

„Dopravce ČSAD autobusy Plzeň si však přichystal řadu inovací! První novinkou jsou nová nástupní místa. V úterý a čtvrtek je možné zahájit zájezd v Přešticích, Klatovech, Kolinci či Sušici. Ve středu pak již v Plzni, Nepomuku, Horažďovicích, Strakonicích nebo Vimperku,“ uvedl Hupák s tím, že cena zájezdu činí 350 až 500 Kč za osobu v závislosti na nástupním místě. Cena zahrnuje dopravu a odborného průvodce šumavským prostředím. Počet míst v autobuse 33.