Mohou se s rodiči vydat do Nalžovských Hor na cestu pohádkovým lesem. Start je ve 13 hodin v Prašivci. Konec je na hřišti v Nalžovských Horách.

S dalšími pohádkovými postavami se můžete potkat na Hůrce v Klatovech, kde Klub přátel Klatovska pořádá tradiční akci Z pohádky do pohádky. „Start účastníků je v 16.30 hodin u zadního vchodu ZŠ Tolstého. Děti se mohou těšit na mnoho pohádkových postav," pozval za organizátory Martin Kříž.

Pohádkami se nechali inspirovat taky v Hejné, kde dětský den začíná ve 14 hodin na hřišti.

Pestré vyžití pro chlapce a děvčata nabízí také dětský den v Lubech, který začne ve 13 hodin. „Malí návštěvníci se mohou těšit na tradiční trasu se zastaveními, kde bude hasičská štafeta, poskytnutí první pomoci, kop míčem na branku, džberovka, rybolov, chůze na chůdách, překonávání překážek, hod míčem na klauna a střelba ze vzduchovky," popsal trasu Milan Rajtmajer z SDH Luby. Součástí bude i doprovodný program, během kterého zhlédnou ukázky požárního útoku mladých hasičů SDH Luby, mohou si zajezdit na koni, vyzkoušet si orientaci v zakouřeném prostoru, zařádit si v pěně či zaskákat na trampolíně. „Novinkou bude svezení v závodním vozidle, které bude určeno pro vítěze soutěže Malujeme závoďák," dodal Rajtmajer.

Zasoutěžit si mohou děti také v Hoštičkách, kde se bude od 14 hodin konat rovněž dětský den.