„Šlo o závod traktorů, malotraktorů domácí či tovární výroby. Měli jsme 50 jezdců mezi nimiž byly i dvě ženy. Soutěžilo se i ve dvou doplňkových závodech, kterým byl sprint a tah. Připravili jsme bohatý doprovodný program, kdy byla k vidění výstava současné i historické zemědělské techniky, děti si užily v dětském koutku se skákacím hradem. O přestávce vystoupila skupina historického šermu Samotáři. Vše jsme završili koncertem skupiny Kabát revival Plzeň a ohňovou show,“ uvedl za pořadatele Vladimír Kezman.

Diváci si letos přišli na své. Nejvíce obklopena byla místa, kde byla voda a bláto, tam se totiž očekávalo, že bude nejlepší podívaná a jezdci nezklamali. „Trasa byla pozměněná, pojali jsme ji jako rychlejší sprint. Během celé trasy bylo hodně vody i bláta, takže se bylo na co dívat. Účast je zhruba o deset jezdců větší než vloni. Jsme rádi, že přijíždí více a více účastníků, i když je to pak vždy organizačně náročnější. Doufáme, že někdy překonáme stovku,“ řekl Kezman.

NĚKOMU TRAŤ SEDĚLA, NĚKDO SE TOPIL

Některým náročná trasa nesvědčila a utopili své stroje ve vodě, jiní si jízdu vyloženě užívali. „Jelo se mi pěkně, akorát to trochu víc skákalo. Trasa byla hezky dlouhá, i voda byla super, neměl jsem žádný problém. Užil jsem si to,“ zhodnotil Jakub Strejc, který se této traktoriády zúčastnil podruhé a přijel na ni až od Mariánských Lázní. To, že se mu jízda vyvedla, bylo znát i na vyhlášení, kde obdržel první místo v kategorii malotraktorů s automobilovým motorem.

V kategorii malotraktory s motocyklovým motorem zvítězil Pavel Šandora, v kategorii malotraktory ženy první místo brala Jitka Sýkorová a ve speciálech se nejlépe vedlo Pavlu Káňovi. S traktorem do 25 kW trať nejlépe seděla Jaroslavu Zoulovi a s traktorem nad 25 kW zvítězil Jiří Svoboda.

Ilustrační foto.
Řídil i přes tři zákazy a navíc cizí auto