Oblíbený zpěvák Dan Bárta v doprovodu své kapely Illustratosphere (na snímku) během rozsáhlého turné potěší fanoušky v Čechách i na Slovensku a zavítá také do Klatov. Na koncert se můžete těšit 29. listopadu od 19 hodin v tamním kulturním domě.

Turné začal Bárta na Slovensku a 24. listopadu odstartuje koncertem v Berouně tuzemskou část. Kromě Klatov zavítá do Rokycan, Strakonic, Štětí, Frýdku-Místku, Brna, Velkého Týnce, Příbrami, Prahy, Žďáru nad Sázavou, Chrudimi, Kolína a Karlových Varů.

Uznávaný a cenami ověnčený zpěvák v doprovodu neméně oceňovaných hudebníků (Filip Jelínek – klávesy a aranžmá, Robert Balzar – kontrabas a basa, Míra Chyška – kytara a Jiří Slavíček – bicí) během řady vystoupení zahraje, kromě písní z alba Maratonika, mnoho oblíbených songů ze starších desek. „Zkrátka co jiného než průřez tvorbou na oslavu patnáctiletí," uvedl Bárta.

Patnáct let fungování není zrovna krátká doba. Jak to spolu muzikanti takovou řádku let vydrželi? „ Patnáct roků je patnáct roků, za tu dobu se naučíte pozorovat navzájem dost dobře na to, abyste dokázali odfiltrovat drobné průšvihy a podkuřovat drobným radostem. A koneckonců, práce je to, co nás a lidi, co na nás chodí, spojuje, takže se máme pořád dobře," uvedl zpěvák s úsměvem.

Sehraná pětice muzikantů přinese jedinečný hudební zážitek. „Na šňůře bude dobře, bude to taková intenzivní služebka. Nic než písně, noty a přednesy se v podstatě neřeší. Kluci z techniky jsou na svých místech, našinec se nevyčerpává administrativou, ani nerozptyluje běžnodennostmi. Raději děláme v blocích, prostoročas se tak jako slije v takovou mimózu a bezčasí, našinec se pak líp soustředí. A koncentrovanému, tomu se to koncertuje," uzavřel Bárta.

V týdnu před koncertem se mohou čtenáři Klatovského deníku těšit na soutěž o vstupenky.