„Budeme letos opravovat nějaké cesty, počítáme i s investováním do zeleně, ale především půjde tentokrát o lesy. V tomhle případě jde o problém, který nás nejvíce trápí. Musíme hodně vysazovat. Kvůli kůrovci jsme přišli o hodně stromů, jde o škody velkého rozsahu. Loňský rok byl nejhorším, který pamatuji. Celkově, abychom vše obnovili, nás vyjde na miliony korun. Teď je vše vykácené. Budeme muset vše znovu vysázet, což bude hodně náročné,“ řekl starosta Kvášňovic Miloslav Strolený.

Dle jeho slov přišli řádově o dvacet až pětadvacet procent lesů. „Půjde o největší investici letošního roku. Dále chceme ještě dodělat kanalizaci, která nám ještě kousek chybí. Půjde o jednu větev, s čímž je spojená i oprava cest a vše kolem toho. Budeme dělat to, na co budou peníze,“ dodal Strolený.

Amálie Kabourková z Nového Klíčova (3070 g, 50 cm) se narodila v klatovské porodnici 15. ledna ve 3.54 hodin. Rodiče Anna a Martin přivítali očekávanou dceru společně na svět. Na sestřičku se těší Daniel (3 roky).
FOTO: Koukáme na svět