Plzeňský lékař Robin Šín.Plzeňský lékař Robin Šín.Zdroj: FB/Robin Šín"Muž, kolem šedesáti let, dosud se léčil pouze pro dnu, proti covid-19 neočkovaný. Již týden od pozitivního antigenního testu, běžné příznaky onemocnění covid-19. Lékaře neinformoval, nekonzultoval svůj stav, užíval svévolně ivermektin. Náhle bezvědomí, volána záchranná služba. Na místě vidím jako první na stole krabičku s koňskou hlavou, kde je ještě zbytek "zázračného" ivermektinu," popsal lékař s tím, že pacienta zdravotníci zajistili a převezli do fakultní nemocnice v Plzni s podezřením na cévní mozkovou příhodu.

Takhle to v místě nehody autobusu u Bezvěrova na severním Plzeňsku vypadalo ve tři hodiny odpoledne. Policie prosí řidiče o maximální opatrnost, hlavně na silnici I/20.
Autobus na boku, strom přes koleje. Sníh komplikoval dopravu na západě Čech

"Zde potvrzena rozsáhlá mrtvice. Takže dobře odčervený, ale do budoucna s největší pravděpodobností s neurologickým deficitem," dodal ve statusu Šín, který se domnívá, že mozkovou příhodu způsobil právě ivermektin, tedy antiparazitikum, které se někdy experimentálně podává v nemocnicích covid pozitivním pacientům.

K léčbě ivermektinem se na jaře letošního roku v rozhovoru pro Deník neurčitě vyjádřila také primářka infekčního oddělení plzeňské fakultní nemocnice Jana Váchalová. "Ivermektin je antiparazitikum a s léčbou covidu bych v jeho případě byla spíše opatrná. Pokud bych ale viděla spolehlivé studie, které jeho účinnost dokazují, určitě bych jej použila. Stále je to lék k jiným účelům a nemyslím si, že by pomohl, nebo ovlivnil průběh covidu," uvedla tehdy lékařka.