Školák se oběsil
Tragicky skončil školní rok v Tedražicích na Sušicku. Oběsil se tam teprve 17letý chlapec, příčinou sebevraždy bylo pravděpodobně špatné vysvědčení. ⋌ (1.7.)

Nejlepší tipaři byli odměněni
Jarní Tip liga čtenářů Klatovského deníku skončila a tři nejlepší tipaři byli po zásluze odměněni. Vítězem a zároveň majitelem nové barevné televize se stal Josef Beran z Mochtína. ⋌ (1. 7.)

Novou halu postaví
Milovníkům sportu v Horažďovicích se blýská na lepší časy. Místostarosta města Jan Buriánek potvrdil, že v nejbližších letech by ve městě měla vyrůst nová víceúčelová sportovní hala. (2.7.)

Na Hnačově se volilo
Nové sedmičlenné zastupitelstvo si zvolili obyvatelé obce Hnačov na Klatovsku. Konaly se tam mimořádné volby, ke kterým přišlo 95 ze 101v zapsaných voličů. ⋌(4.7.)

Kolotoče se točí
Odstartovala tradiční klatovská pouť. I letos je spojena s mezinárodním folklorním festivalem, na který přijely i soubory ze zámoří. Město se připravuje na příjezd tisíců návštěvníků. (8.7.)

Zbili malé dítě
Na teprve osmiletou školačku zaútočila v Klatovech parta mladíků. Zbili ji tak, že musela být hospitalizována v nemocnici. ⋌ (9.7.)

Běhařovský klub má další mistry republiky
Fighteři Hammers gymm Běhařov si z mistrovství ČR v kickboxu z Lovosic přivezli dva tituly a další umístění na stupních vítězů. (11.7.)

Polák dostal pouta
Mezinárodní úspěch si na své konto připsali policisté z Klatovska, kterým se podařilo zadržet Poláka, jenž vykradl v Německu obchod a s lupem v hodnotě více než milion korun prchal do Čech. (12.7.)

Filmaři točili v Klatovech
Centrum Klatov na několik dnů obsadili ruští filmaři, kteří tam, natáčelí významné záběry do historického dramatu Spolu. Odehrává se za druhé světové války. (14.7.)

Voda spláchla Klatovsko
Regionem se přehnala bouře, která zapálila stodolu, vyvracela stromy a zaplavila řadu domů. Neuvěřitelné štěstí měl opilec, kterého v Klatovech protáhl proud vody dvacetimetrovou vpustí pod silnicí. Přežil. ⋌ (15.7.)

Chanovice uspěly
Modrou stuhu vyměnily letos Chanovice za zlatou a staly se Vesnicí roku 2011 Plzeňského kraje. Neztratili se ani další zástupci Klatovska. ⋌(16.7.)

Začala blokáda
Vlastními těly se rozhodli ekologové bránit kácení kůrovcem napadených stromů v lokalitě Na Ztraceném nedaleko šumavské Modravy. Park hodlá proti blokádě bojovat. ⋌ (16.7.)

Houbařům začaly žně
Na Klatovsku začala tzv. první vlna hřibů, kdy se objevují výsledky po deštích z počátku července. Lesy jsou v obležení houbařů. ⋌ (21.7.)

Dostal pět let
Tomáš Novotný (23), který málem ukopal o osm let staršího muže, byl klatovským soudem odsouzen k pěti letům vězení. Poškozený je i po čtyřech měsících stále ochrnutý. (22.7.)

Hrady opět lákaly
Téměř pět a půl tisíce návštěvníků přišlo během víkendu na letní hudební festival České hrady.cz, který se konal na Švihově. (25.7.)

Ekologové utekli
Více než dvě stovky obyvatel Šumavy protestovaly proti blokádě, při níž ekologové brání kácení kůrovcem napadených stromů na Modravsku. Aktivisté před nimi utekli. (30.7.)