O zahájení festivalu se postarala kapela Jelen, která nejednou rozezpívala publikum. „Moc se nám koncert líbil jako každý rok. My už sem jezdím tradičně, máme to tady moc rádi. Já osobně mám ke zdejšímu místu blízký vztah, protože jsme sem léta jezdili na chalupu, kousek vedle Horšovského Týna, takže je to taková velká srdcovka. Atmosféra je zde skvělá a speciálně dneska, na zahajovací koncert v pátek odpoledne, na to kolik přišlo lidí, jak si to užívali, tak to byla fantastické,“ byl nadšený zpěvák kapely Jindra Polák, který si pochvaloval, že je rád, že se konečně může naplno hrát a jezdit na koncerty, takže si to naplno užívají a váží si toho, že stále chodí spoustu lidí.

Zdroj: Daniela Loudová

Fanoušci Jelenů se mají také na co těšit. „Na podzim chceme jít do studia a nahrávat nové písničky. Máme nějaké nápady a kdyby to dobře dopadlo, tak bychom příští rok rádi vydali nové album,“ nalákal zpěvák.

Švihov v době povodní v roce 2002.
Ve Švihově na následky povodní padlo čtrnáct domů, na náměstí jezdily čluny

Stejně jako skupina Jelen si koncerty naplno užívali i další interpreti. Své fanoušky nezklamali Wohnouti, Jakub Děkan, Komunál, se svou show rozpálili dav o Dymytry. Dav rozezpíval i Pokáč a o vrchol pátečního večera se postaral Škwor a první festivalový den uzavřeli Sticx. Návštěvníci byli nadšení. „Je to super jako každý rok. Jsem ráda, že pořadatelé udrželi stejný ráz a neměnili podobu, že tady pořád něco hraje a na nic se nečeká. Užíváme si to,“ řekla Barbora Kellnerová.

V sobotu se návštěvníci mají rovněž na co těšit, to budou pódia patřit kapelám Prague Conspiracy, Plexis, Lety Mimo, Harlej, Fast Food Orchestra, Xindl X, Záviš, Traktor a Alkehol.