S myšlenkou na nepříliš tradiční akci přišla Milena Podstatná, která podobný ples viděla v jiném městečku a napadlo ji, že by bylo hezké, kdyby ho pořádala i janovická Masarykova základní škola, kde je členkou Sdružení rodičů a přátel dětí školy. „Jsem moc ráda, že se akce ujala a zájem o ni roste. Letos jsme museli dokonce spoustu lidí odmítnout, protože jsme měli vyprodáno,“ řekla Deníku Podstatná.

Školní ples v Janovicích nad Úhlavou.Zdroj: Deník / Kilián Milan

Ples nabídl velmi pestrý program, mezi jehož největší lákadla patřila stužkování prvňáčků a deváťáků. „Moc se mi to líbilo, byl to velký zážitek,“ pochvaloval si ho prvňáček Adam Weinfurtner. „Dále jsme připravili mimo jiné vystoupení několikanásobné mistryně ČR a vicemistryně Evropy ve twirlingu Míši Lavičkové, velkým překvapením večera bylo vystoupení kouzelníka Richarda Nedvěda. Na programu byla i dětská volenka či velký dort s ohňostrojem,“ zbilancovala ples zástupkyně ředitele školy Simona Presslová.

Školní ples v Janovicích nad Úhlavou.Zdroj: Deník / Kilián Milan

Letos měl ples i charitativní rozměr. „Rozhodli jsme se, že podpoříme finančně jednu bývalou žákyni Masarykovy základní školy, která onemocněla a přes stránky Bariéry jsme se seznámili s jejím příběhem. Zapojili jsme do toho i děti, které udělaly návrhy pamětních placek. Ty jsme vytiskli a na plese jsme je prodávali. Vybrala se neuvěřitelná částka 13 272 korun. Jménem svým i školy všem, kteří se do sbírky na pomoc zapojili, a že jich bylo hodně, strašně moc děkuji,“ uvedla Podstatná a dodala, že ve sbírce bude škola pokračovat i nadále, chce do ní zapojit i ostatní rodiče a žáky, kteří na plese nebyli a určitě by rádi přispěli a Renátě pomohli.

Dětský karneval v Hoštičkách.
OBRAZEM: Justich rozparádil děti v Hoštičkách