Sport Arena Stínadla


Kde: Teplice
Počet kurtů: 2
Cena/hodina: 200 korun
Proč právě sem: Areál uspokojí očekávání především sportovně založených lidí. Provozovatelé lákají na kurty, na kterých si zájemci mohou zahrát plážový volejbal nebo plážový tenis. Lidé toužící po odpočinku zase ocení wellness s mimo jiné finskou a římskou saunou. Asi patnáct minut jízdy autem od areálu je zatopený lom Barbora, který je vyhledávaným přírodním koupalištěm. Lidé libující si v turistice zase mohou vyrazit na nedalekou zříceninu hradu Doubravka nebo do jednoho z nejvýznamnějších důlních děl – štoly Starý Martin.

Moravský kras.
Rájem jeskyní je Moravský kras. Jízda na lodičkách v podzemí láká lidi už 86 let

Pláže Doksy a Klůček


Kde: Máchovo jezero
Počet kurtů: 1
Cena: 70 korun/vstup na pláž
Proč právě sem: Pohodové prázdniny mohou lidé strávit na písečných pláží u Máchova jezera. Fanoušci plážových sportů ocení hlavně rozlehlejší pláž Doksy, kde je beachvolejbalové a beachfotbalové hřiště. Lidé toužící po větším soukromí ocení menší pláž Klůček, která leží stranou náporu turistů. Zájemci na ní mohou hrát třeba ruské kuželky nebo obří šachy. Hladinou Máchova jezera mohou lidé brouzdat díky šlapadlům a lodičkám, které jsou na břehu k zapůjčení.

Beachpoint Pardubice

Kde: Brožíkova 550, Pardubice
Počet kurtů: 8
Cena: různá pro věkové kategorie, sportovní kluby a školy
Proč právě sem: Sportovní klub, který se zaměřuje zejména na beachvolejbal, nabízí tréninky pro všechny věkové skupiny – pořádá tréninky mládeže či kempy pro dospělé. V nabídce jsou také turnaje, teambuilding pro firmy nebo například tréninky pro kluby, které mají odlišné sportovní zaměření, a to jak pro zpestření tréninkového plánu, tak pro lepší fyzičku sportovců. Zkušení trenéři mají výborně osvojené všechny postupy výuky tohoto sportu, zdejší beachvolejbal tedy může být mimo jiné pravidelným zábavným kroužkem pro děti.

Nejčastější chyby v beachvolejbaluZdroj: Deník

BeachPub Sokolák

Kde: Hrázní ulice, Brněnská přehrada
Počet kurtů: 6
Cena za hodinu: 100–250 korun
Proč právě sem: Na kvalitních beachových kurtech se pořádají firemní akce, hobby turnaje nebo také vrcholové soutěže v beachvolejbalu. Návštěvníci si mohou zahrát také badminton, beach tenis nebo beach fotbal. Do areálu se dá pohodlně dostat autem, na kole, autobusem, nebo také lodí – lodní doprava má nejblíže u areálu zastávku Sokolské koupaliště. BeachPub Sokolák je mimo jiné ideálním prostředím pro letní kulturní akce, jako jsou divadelní vystoupení, koncerty nebo diskotéky.

Mládě medvěda pyskatého ve zlínské zoo už řádí ve venkovním výběhu.
Zoo v Česku mají políčeno: Zlín láká na evropský poklad, Plzeň na levharta

Beachklub Ládví

Kde: Chabařovická 4, Praha 8
Počet kurtů: 18
Cena za hodinu: 150–300 korun
Proč právě sem: Největší beachvolejbalový areál v České republice s jemným pískem nabízí dětské kroužky, kempy pro dospělé nebo skvělé prostředí pro turnaje, které se konají každý víkend. Zájemci si můžou kurty pronajmout jednorázově či na celou sezónu. Pořadatelé nabízí kondiční tréninky či individuální tréninky beachvolejbalu. Každý pátek večer se pořádají hrací tréninky, kam můžou zájemci dorazit i bez spoluhráče. Součástí areálu je mimo jiné také dětské hřiště, restaurace nebo pétanque.

Hamr Záběhlice

Kde: K Vodě 3, Praha 10-Záběhlice
Počet kurtů: 6
Cena za hodinu: 130–420 korun
Proč právě sem: V areálu se konají tréninkové kempy, beachové turnaje, individuální tréninky a mnoho dalších aktivit, jako například beachvolejbalová škola Milana Hadravy či amatérské turnaje, které se pořádají hned v několika kategoriích. Návštěvníci mají k dispozici kvalitní volejbalové míče, které si můžou zapůjčit na recepci za padesát korun. Dalšími možnostmi, jak trávit čas, je kromě beachvolejbalu například tenis, squash, aerobik, indoor cycling, pétangue nebo ping-pong.

TJ Lokomotiva Plzeň


Kde: Úslavská 75, Plzeň
Počet kurtů: 5
Cena za hodinu: 80–150 korun
Proč právě sem: Areál má plně vybavený bar, vlastní šatny, sociální zařízení, posezení pro 30 lidí uvnitř a pro 80 lidí venku. Návštěvníci si mohou zapůjčit míče na beachvolejbal, rakety pro beach tenis, míč na nohejbal či beach fotbal, pétangue nebo také hračky na písek pro své děti. Do areálu je povolený vstup se psy, musí však být na vodítku. Místo je také vhodné pro firemní akce, týmové ukončení sezóny a jiné oslavy – po domluvě s občerstvením, cateringem či grilováním.

Areál letních sportů

Kde: Přední Výtoň, Lipenská přehrada
Počet kurtů: 1
Cena/hodina: 250 korun
Proč právě sem: Sportovní vyžití, ale i pohodovou dovolenou nabízí areál ležící v blízkosti Lipenské přehrady. Písečná pláž uspokojí všechny, kteří chtějí na dovolené hlavně odpočívat a opalovat se. Sportovní nadšenci ocení hřiště na fotbal, beachvolejbal nebo třeba badminton. Pokud lidé nechtějí zůstávat v areálu, mohou využít nové cyklo a in-line stezky, a navštívit tak třeba nedaleký Frymburk. Romantičtěji založení návštěvníci si zase mohou půjčit šlapadla nebo lodičky, a obdivovat tak krásy Lipna.

Volný pád ve větrném tunelu
Lék na nudné prázdniny: na tyto adrenalinové aktivity děti nezapomenou

Beach areál České Budějovice

Kde: České Budějovice
Počet kurtů: 6
Cena/hodina: 200–400 korun
Proč právě sem: Milovníky nejrůznějších sportů potěší park plážových sportů v Českých Budějovicích. Areál leží na městské cyklistické stezce, která vede z Hluboké nad Vltavou nedaleko pak leží největší čtvercové náměstí v zemi – náměstí Přemysla Otakara II. Zájemci mohou v areálu pod vedením profesionálů trénovat své dovednosti, soutěžit v turnajích nebo si jen tak pro radost zahrát se svými přáteli. Součástí areálu je restaurace a dětský hrací koutek. Kurty mají noční osvětlení.

SK Beachvolleyball Slavkov

Kde: Slavkov u Brna
Počet kurtů: 6
Cena/hodina: 160 korun
Proč právě sem: Areál ocení především lidé libující si v plážovém volejbalu a plážovém tenisu. Lákadlem je mimo jiné hlavní kurt s tribunami a nočním osvětlením. Cílem klubu je popularizovat plážový volejbal, i proto tak jeho členové každoročně organizují letní beachvolejbalové víkendové kempy, kterých se může zúčastnit kdokoliv. Součástí areálu je také bazén, bar a klubovna. Pokud si lidé chtějí od sportování odpočinout, mohou navštívit třeba barokní zámek Slavkov ležící asi šest minut pěší chůze od areálu.

Oblíbené plážové sportyZdroj: Deník

Ilustrační snímek
Kamenice nebo Čertovy proudy: divoká voda láká. Bohužel jen po větších deštích