V druhé polovině července žena odcizila na blíže nezjištěném místě v Sušici platební kartu peněžního ústavu, kterou použila k neoprávněnému výběru devíti tisíc korun z bankomatu. „Policisté následujícím prověřováním zjistili jednadvacetiletou ženu z Plzeňska, která se představovala poškozenému jiným příjmením,“ uvedla klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Policie po ženě vyhlásila celostátní pátrání 12. září, protože státní zastupitelství vydalo na ženu předběžný souhlas se zadržením z důvodu pátrání po jejím pobytu. Před několika dny překvapila. „V pátek 9. října se podezřelá žena dostavila osobně na obvodní oddělení v Plzni. Ve zkráceném přípravném řízení převzala sdělení podezření ze spáchání přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ uvedla Ladmanová.

Dalším šetřením několika oznámení poškozených v Plzeňském a Karlovarském kraji bylo zjištěno, že se seznamuje s opuštěnými muži nebo se pod různými záminkami dostane do rodin, kde mizí věci i peníze.

Ilustrační foto.
Stavba domovů pro seniory v Horažďovicích a Boru má začít již příští rok