Nejvíce jezdili krást do Plzeňského kraje, právě tamní policisté je ale dopadli. Zloději způsobili škodu více než půl milionu korun.

Kumpány ve věku 54 a 56 let se policistům podařilo dopadnout ve chvíli, kdy se vraceli s lupem z jednoho vloupání. Skončili v policejní cele a pak se při výsleších doznali k tomu, že se v Plzeňském, Středočeském, Jihočeském, Libereckém a Ústeckém kraji vloupali do celkem 22 obchodů. Obzvláště si oblíbili kraj Plzeňský. Zde od června do srpna vykradli celkem jedenáct prodejen, a to na Plzeňsku (Soběkury, Mladý Smolivec, Vrčeň, Ždírec, Nové Mitrovice), na Domažlicku (Semošice a Kanice) a na Klatovsku (Hradešice, Zborovy, Velenovy a Svéradice).

Klatovský soud. Ilustrační foto
Kluci mohli pít whisky, platili za to sexem

Postupovali vždy stejně. Na místo přijeli buď svým Renaultem Megane nebo zapůjčenou Škodou Octavia a násilím vnikli do vnitřních prostor prodejen. „Odcizili především tabákové výrobky a finanční hotovosti. Cigarety prodali a o získané finanční prostředky se společně rozdělili. Celková škoda činí 572 120 korun,“ uvedla Dana Ladmanová z klatovské policie a dodala, že muže byli obviněni z krádeže a poškození cizí věci.

Hrozí jim až pětileté nepodmíněné tresty. Vyšetřováni jsou na svobodě.